maanantai 12. maaliskuuta 2012

Tuorejuustokakku

Etsin Googlen kuvahaulla kakkukuvia ja Marin maistuvat -ruokablogin tuorejuustokakun kuva kiinnitti huomion. Kaikki tarvittavat aineet löytyi kaapista, joten päätin leipoa kakun heti. Muokkasin reseptiä jälleen kerran gluteenittomaksi, sekä lisäsin täytteeseen sitruunan raastetun kuoren ja mehun. Sokerin korvasin kokonaan NuStevialla.

Täytteestä tuli kuohkea ja kuorrute antoi kakulle kauniin tasaisen pinnan. Kakku pysyi vielä parin päivän jälkeen kosteana, joka varmaan johtui kuorrutteesta. Tarjoilin kakkua itsetehdyn mansikkasoseen kanssa, joka sopi siihen hyvin.

Laskin tällä kertaa kakun ravintosisällön ja hiilihydraatteja tuli yllättävän vähän eli noin 38 g koko kakkua kohti. Arvot ovat laskennallisia, mutta tuskin ne paljoa heittää todellisesta. Laskelmissa ei ole huomioitu mansikkasoseen osuutta.

Koko kakun ravintosisältö:

  • Hiilihydraattia 38 g
  • Proteiinia 118 g
  • Rasvaa 428 g

 Jos kakun jakaa esimerkiksi 12 palaan, niin yhdessä palassa on:

  • Hiilihydraattia 3,2 g
  • Proteiinia 9,8 g
  • Rasvaa 35,7 g



Pohja:
100 g pehmeää suolatonta voita
1 muna
n. 0,5 tl steviaa (NuStevia)
2 dl mantelijauhetta
1 dl proteiinijauhetta
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
400 g tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl kuohukermaa
n. 1 tl steviaa (NuStevia)
0,6 dl proteiinijauhetta
2 munaa
1 tl vaniljajauhetta

Kuorrute:
400 g ranskankermaa
0,5 tl vaniljajauhetta
tl kärki steviaa (NuStevia)

Vatkaa pehmeä voi ja lisää muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Laita irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja painele taikina reunoille ja pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja sitruunan kuori ja mehu kulhossa sekaisin. Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto, sekä stevia, proteiinijauhe, vaniljajauhe ja lopuksi munat. Kaada täyte vuokaan ja paista 160 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kiinteä eikä hölly.

Paistamisen jälkeen sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja kaada kakun päälle. Paista vielä 5 minuuttia. Jäähdytä kakku kylmäksi ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

  1. Sisältääkö proteiinijauhe laktoosia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heraproteiini sisältää, mutta soijaproteiini ei. Proteiinijauhon voi korvata jollain muulla jauholla, vaikka kookosjauholla.

      Poista
  2. Kokeilin pohjan reseptiä mustikkajuustokakkuuni, ja se oli oikein hyvää ja koostumus oli erinomainen! Kiitokset. :)
    http://ssiiri.wordpress.com/2014/03/06/mustikkajuustokakkua-mummolassa/

    VastaaPoista