maanantai 19. maaliskuuta 2012

Mansikka-suklaatäytekakku

Halusin kokeilla Karppitäytekakusta suklaista versiota. Kakusta tuli kyllä muuten ihan hyvää, mutta pohjasta tuli liian kuiva. Kuivuus johtui varmaankin siitä, että ohjeessa ei ole rasvaa, joten sitä kannattaisi kostuttaa jollain. Kaakaojauhetta on ohjeessa myöskin liikaa, joka peittää liikaa mansikan makua. Seuraavalla kerralla kokeilen erilaisella pohjalla.


Pohja:
4 munaa
0,75 dl mantelijauhetta
0,75 dl proteiinijauhetta
0,75 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl steviaa (NuStevia)

Täyte:
1 muna
2 dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa
0,5 tl vaniljajauhetta
1 tl steviaa (NuStevia)
2 limen raastettua kuorta
2 limen mehua
3 dl mansikkasosetta
8 liivatelehteä

Koristeluun:
2 dl kuohukermaa

Laita irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle leivin paperi ja voitele vuoka. Vatkaa pohjan munat vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Vatkaa täytteen muna vaahdoksi. Vatkaa kerma vaadoksi ja lisää siihen tuorejuusto, limen raastetut kuoret, stevia ja vaniljajauhe. Sekoita vaahdot varovasti ja lisää mansikkasose. Kuumenna limen mehu ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Kaada mehu ohuena nauhana vaahtoon koko ajan hyvin sekoittaen.

Laita irtopohjavuoan kehys suoraan tarjoilulautaselle ja vuoraa kehys leivinpaperilla. Halkaise pohja ja laita alaosa kehyksen sisään. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Laita toinen pohjakerros täytteen päälle ja sen päälle loput täytteestä. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kun kakku on hyytynyt, poista kehys ja leivinpaperi ja koristele vaahdoksi vatkatulla kermalla.


1 kommentti: