sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Mustaherukkajuustokakku

Tein kakun punaherukkajuustokakun ohjetta mukaillen. Käytin pohjassa eri pähkinöitä ja jauhoin ne aika pieneksi rouheeksi. Saksanpähkinää tuli laitettua liikaa ja siitä tuli liian hallitseva maku. Laitoin ohjeeseen hieman tuoretta inkivääriä antamaan makua, mutta sitä olisi saanut laittaa huomattavasti enemmän. Kakusta olisi tullut oikein hyvää, jollei saksanpähkinä olisi ollut niin hallitseva, joten sen voi halutessaankorvata jollain muulla pähkinällä.


Pohja:
180 g pähkinärouhetta
30 g mantelijauhetta
75 g sulatettua suolatonta voita
1,5 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl steviaa (NuStevia)

T'äyte:
4 liivatelehteä
2 munaa
3 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
200 g kreikkalaista jogurttia
0,5 tl vaniljajauhetta
sormenpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 tl steviaa (NuStevia)
n. 1 dl mustaherukkasosetta

Kuorrute:
5-6 dl mustaherukkaa
3 liivatelehteä
0,5 tl steviaa (NuStevia)

Laita tarjoilulautasen päälle irtopohjavuoan (24 cm) vanne ja vuoraa se leivinpaperilla. Sekoita pohjan aineet keskenään ja taputtele se tarjoilulautaselle. Näin ei enää tarvitse siirtää valmista kakku tajoilulautaselle.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Laita kuorrutteen marjat ja pieni vesitilkka kattilaan ja kuumenna niin kauan, että ne soseutuvat. Paseeraa marjat siivilän läpi ja ota talteen n. 1 dl sosetta täytettä varten. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, jogurtti, vaniljajauhe, inkivääri, stevia, sitruunan kuori ja mehu. Vatkaa munat vaahdoksi ja sekoita täytteen joukkoon. Sekoita mustaherukka sose täytteeseen. Lisää liotetut liivatteet kuumennettuun vesitilkkaan ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.

Laita kuorrutteen liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Makeuta jäljellä oleva herukkasose stevialla. Sekoita liotetut liivatteet tilkkaan kuumaan vettä ja sekoita herukkasoseen joukkoon. Kaada kuorrute hyytyneen kakun päälle ja laita vielä kylmään vähintään tunniksi. Kakun hyydyttyä poista vuoan vanne ja irrota leivinpaperi.


4 kommenttia:

  1. Ompa hyvännäkönen, nami nami..

    VastaaPoista
  2. Ihan rikollista toimintaa laittaa tällaisia kuvia ja reseptejä esille :P Tämän katsomisen jälkeen ei ole muuta mahdollisuutta, kuin noudattaa mielitekojen kutsua. Resepti talteen ja kokeiluun heti kun mahdollista. Voi minkä teit! ;)

    VastaaPoista
  3. Siis käytetäänkö sitä osaa marjoista ollenkaan joka jää siivilään? Mulla jäi kuorrutetta varten tasan yksi desi paseerauksen jälkeen sosetta, joka on paremminkin kyllä paksuhkoa mehua... Toinen desi meni täytteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole käyttänyt siemeniä kakkuun. Olen kyllä yleensä syönyt ne jogurtin kanssa, ettei ne mene hukkaan.

      Poista