torstai 17. toukokuuta 2012

Sitruunajuustokakku

Kokeilin tällä kertaa oikein sitruunaista juustokakkua, johon käytinkin kolme isoa sitruunaa.  Tein sen edellisistä juustokakuista tuttulla ohjeella, johon tein erillisen sitruunatäytteen uusimmassa Pirkassa (5/2012) olleesta ohjeesta. Monen makuun kakku on varmista hapan, eräskin vieras lisäsi sen päälle sokeria. Suosittelenkin maistelemaan tekovaiheessa täytteitä ja lisäämään makeutusta makunsa mukaan. Itse pidin kakun mausta ja kirpeydestä, koska olen tottunut vähäsokeriseen.


Pohja:
150 g mantelirouhetta
60 g mantelijauhetta
75 g sulatettua suolatonta voita
0,5 tl steviaa (NuStevia)

Sitruunatäyte:
1 liivatelehti
2 dl vettä
0,5 dl intiaanisokeria
0,5 dl sitruunanmehua
2 rkl maissitärkkelystä
2 keltuaista
1 sitruunan raastettu kuori

Täyte:
4 liivatelehteä
2 munaa
3 dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa
0,5 dl sitruunanmehua
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl steviaa (NuStevia)
0,5 tl vaniljajauhetta

Kuorrute:
1 dl sitruunanmehua
2 liivatelehteä
0,5 tl steviaa (NuStevia)

Mittaa sitruunatäytteen ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos alkaa saostua. Anna täytteen jäähtyä.

Laita tarjoilulautasen päälle irtopohjavuoan (24 cm) vanne ja vuoraa se leivinpaperilla. Sekoita pohjan aineet keskenään ja taputtele se tarjoilulautaselle ja laita kylmään hetkeksi. Laita sitruunatäytteen liivate likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Liota liivate pieneen tilkkaa kuumaa vettä ja sekoita se hyvin sitruunatäytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä noin tunnin.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniljajauhe, sitruunan kuori ja stevia. Vatkaa munat vaahdoksi ja sekoita täytteen joukkoon. Lisää liotetut liivatteet kuumennettuun sitruunan mehuun ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.

Laita kuorrutteen liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen. Lisää sitruunanmehuun stevia. Liota liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja sekoita ne mehuun, kaada täytteen päälle ja hyydytä kylmässä noin tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti