Löysin Lunni leipoo -blogista sitruunakakun ohjeen, jonka muokkasin gluteenittomaksi ja vähähiilihydraattiseksi. Kakku oli oikein helppo tehdä ja se sopii hyvin kahvikakuksi.
Lisäsin ohjeeseen yhden limen sekä enemmän jauhoja, koska taikinasta tuli niin löysää. Vatkasin munat vaahdoksi, mutta vaahto hävisi täysin lisättyäni kuivat aineet joukkoon, joten vaahdottaminen on varmaankin turhaa.
4 munaa
2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 limen mehu ja raastettu kuori
3 dl kookos- ja mantelijauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl steviaa (NuStevia)
200 g suolatonta voita
kookoshiutaleita
Sulata voi ja anna jähtyä. Sekoita aineet keskenään ja kaada taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla vuorattuun irtopohjavuokaan (n. 24 cm). Paista uunissa 175 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti