perjantai 2. joulukuuta 2011

Suklaajuustokakku

Jos pidät suklaasta ja juustokakusta, niin tässä olisi niiden yhdistelmä. Kakusta tuli oikein pehmeä ja juhlava. Jätin kakun uuniin jäähtyyn, niin se ei laskenut vaan jäi ihanasti koholle. Pohjan voi laittaa kokonaan vuuan pohjalle, koska täyte ei käy kiinni reunoihin ja siitä tulee kovempaa, kuin tavallisen juustokakun täytteestä.


Pohja:
125 g suolatonta voita
0,5 dl intiaanisokeria
1 muna
1,5 dl mantelijauhetta
1,5 dl proteiinijauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 rl kaakaojauhetta

Täyte:
200 g tummaa suklaata (Fazer Premium leivontasuklaa)
2 dl kuohukermaa
3 munaa
0,5 dl intiaanisokeria
600 g tuorejuustoa
0,5 tl vaniljajauhetta
steviaa

Päälle:
tomusokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Laita irtopohjavuuan (n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja painele taikina reunoille ja pohjalle.

Sulata suklaa kuumaan kermaan ja anna jähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää tuorejuusto joukkoon. Sekoita suklaa-kerma täytteeseen, lisää vaniljajauhe ja steviaa maun mukaan. Kaada täyte pohjan päälle.  Paista noin 45 minuuttia 170 asteessa, jonka jälkeen sammuta uuni ja jätä kakku uuniin jäähtymään. Nosta sen jälkeen jäähtynyt kakku jääkaappiin vielä muutamaksi tunniksi tai mielummin seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua nosta kakku huoneen lämpöön tunniksi.


3 kommenttia:

  1. Saahaankhaan tätä maistaa jouluna:)

    VastaaPoista
  2. Ihana ohje. Muistuuko mieleen paljonko olisi sopiva annostelu steviaa ettei tule liian makeaa vai tarviiko lainkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välttämättä ei tarvitse ollenkaan. En muista yhtään mitä olen laittanut. Kannattaa listä steviaa vähitellen ja maistaa täytettä, ennen kuin sen kaataa vuokaan. Stevian määrän laittaminen ohjeisiin on muutenkin hieman vaikeaa, koska pitäisi olle samaa steviaa, sitä kun on niin eri vahvuista.

      Poista