lauantai 24. joulukuuta 2011

Siirappileivät

Nämä pikkuleivät ovat kaukana karppauksesta. Muokkasin vanhaa siirappileipä reseptiä gluteenittomaksi mantelijauheella ja tattarijauholla. Mausta tuli suunnilleen sama, mutta koostumus oli hieman erilainen. Aluksi pikkuleivät maistuivat tattarille, mutte tarpeeksi jäähdyttyään maku hävisi. Taikinan tekeminen ilman vehnäjauhoja oli helpompaa, koska ei tarvinnut pelätä, että siihen olisi tullut sitkoa. Käytin myöskin kaulitsemiseen tattarijauhoja.


200 g suolatonta voita
2 dl intiaanisokeria
1 muna
0,5 dl tummaa siirappia
1,5 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl piparkakkumaustetta
1,5 tl ruokasoodaa
1,5 dl perunajauhoja
3 dl mantelijauhetta
1,5 dl tattarijauhoja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna hyvin vatkaten. Lisää siirappi ja keskenään hyvin sekoitetut kuivat aineet. Jos taikinasta jäi liian löysää, niin lisää vielä jauhoja. Laita taikina yön yli jääkaappiin. Kaulitse ohuita levyjä ja tee muotilla pikkuleipiä. Paista 175 asteessa noin 5-10 minuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti