Jouluhan ei ole joulu ilman pipareita, niistä vain on vaikea tehdä gluteenittomia ja vähähiilihydraattisia. Löysin karppaus.info:sta perinnepiparit ohjeen. Taikinasta tuli liian löysää, joten muovailin taikinasta paksuja tankoja, joista veitsellä leikkasin siivuja. Pipareista tuli hieman mauttomia vaikka laitoin enemmän mausteita, kuin alkuperäisessä ohjeessa, eli mausteita ainakin kannattaa laittaa enemmän.
200g tummaa siirappia
2 dl intiaanisokeria
1,5 tl kanelia
1,5 tl piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
200 g suolatonta voita
2 munaa
2 dl kuohukermaa
5 dl soijajauhoa
8 dl mantelijauhetta
5 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
Sekoita siirappiin mausteet. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat. Vaahdota kerma ja yhdistä kosteat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne erissä kosteisiin aineisiin. Anna taikinan levätä jääkaapissa muutaman tunnin, itse jätin yön yli. Kaulitse taikina pienissä erissä paksuiksi levyiksi, joista voit tehdä pienillä muoteilla piparkakkuja. Paista uunissa 200 asteessa, niin kauan, että pinta hieman ruskistuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti