maanantai 2. tammikuuta 2012

Hedelmäinen juustokakku

Vuoden vaihtumisen kunniaksi piti valmistaa kakku ja löysin Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie -blogista juustokakun ohjeen, jota hieman muokkasin. Kakusta tuli erittäin raikas ja inkivääri antoi eksoottista vivahdetta, mutta ei ollut erikseen maistettavissa. Tein mantelirouheen itse kokonaisista kuorellisista manteleista, jolloin pohjaan tuli enemmän makua. Kakusta on helppo tehdä erilaisia versioita kuorrutetta vaihtamalla ja eri mausteita käyttäen. Mielestäni kakkusta tuli erittäin onnistunut ja hyvänmakuinen, tietenkin hyvällä seuralla oli myöskin vaikutusta.


Pohja:
150 g mantelirouhetta
60 g mantelijauhetta
100 g sulatettua suolatonta voita
steviaa

Täyte:
4 liivatelehteä
200 g tuorejuustoa
0,75 dl intiaanisokeria
3 dl kuohukermaa
0,5 tl vaniljajauhetta
1 cm pala tuoretta inkivääriä
2 limen raastettu kuori ja mehu
steviaa

Kuorrute:
2 dl mango- ja banaanisosetta
2 liivatelehteä
2 rkl limen mehua

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (24 cm). Sekoita pohjan aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja taputtele vuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita se varovasti vaniljajauheen kanssa tuorejuustoon. Kuumenna limen mehu, raastettu kuori sekä inkivääri ja lisää liivatteet. Kaada mehu ohuena nauhana vaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää vielä steviaa maun mukaan ja kaada täyte vuokaan. Laita kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita kuorrutteen liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Sulata liivatteet kuumaan limeen mehuun ja sekoita sose joukkoon tasaiseksi massaksi. Levita kakun päälle ja laita kylmään puoleksi tunniksi. Pyöräytä veitsellä kakun ympäri, että reuna irtoaa ja poista vuoka.

2 kommenttia:

  1. Ompas niin herkullisen näköinen, nam..

    VastaaPoista
  2. NAM...ompa taas hyvän näkönen kakku.
    Olenkohan mie perso makealle kun kaikki tuon näköset syötävät kiinnostaa.
    T. Päivi

    VastaaPoista