torstai 3. marraskuuta 2011

Karppitäytekakku

Tällä kertaa tein täytekakun, jossa käytin Syntisenhyvaa -blogin ohjetta ja muokkasin hieman sitä reseptiä itselleni sopivammaksi. Korvasin limen sitruunalla, koska S-Marketissa ei limettä ollut. Olen tehnyt kakun myöskin limellä ja sen maku sopii kakkuun paremmin. Laitoin tuorejuustoa 50 g alkuperäistä ohjetta enemmän, eli kaksi 200 g:n pakettia. 

Pohjan voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi, tai laittaa pakastimeen ja tehdä kakun myöhemmin. Pohja jää hieman kuivahkoksi, joten sitä voi halutessaan kostuttaa. Kakku on mielestäni helppo tehdä ja epäonnistumisen vaaraa ei juuri ole.

Pohja:
4 munaa
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 muna
2 dl kermaa
400 g tuorejuustoa
vajaa 0,5 tl vaniljajauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
2 dl soseutettua mansikkaa
8 liivatelehteä

Laita irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle leivin paperi ja voitele vuoka. Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Vatkaa täytteen muna ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaadoksi ja lisää siihen tuorejuusto, sitruunan raastettu kuori ja vaniljajauhe. Sekoita vaahdot varovasti ja lisää mansikkasose. Kuumenna sitruunan mehu ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Kaada mehu ohuena nauhana vaahtoon koko ajan hyvin sekoittaen.

Halkaise pohja. Laita alaosa irtopohjavuuan pohjalle, jossa on uusi leivinpaperi. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Laita toinen pohjakerros täytteen päälle ja sen päälle loput täytteestä. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Kasasin kakun suoraan tarjoilulautaselle, niin että käytin vain pelkkää vuuan vannetta ja vuorasin sen leivinpaperilla. Tällöin vanteen saa helposti irti ja kakkua ei tarvitse enää siirtää erikseen lautaselle. Proteiinijauheen voi korvata mantelijauheella tai jollain mulla pähkinäjauheella.

1 kommentti: