maanantai 7. marraskuuta 2011

Porkkanakakku

Tein porkkanakakkua karppaus.info:n ohjetta muokaten ja tupla-annoksena. En käytä keinotekoisia makeutusaineita, joten korvasin ne muscovadosokerilla ja stevialla. Alkuperäisetä ohjeesta poiketen laitoin puolet hasselpähkinäjauhetta ja toisen puolen mantelijauhetta, koska pelkkä hasselpähkinä saattaa aiheuttaa kitkerää sivumakua.  Käytin tuorejuustona Lidlin Pic Frisch Classic -tuorejuustoa, joka on lisäaineetonta.  Täytteeseen voi laittaa limen kuorta, joka antaa paremmin makua. Tämäkin ohje on hyvin yksinkertainen ja sitä on helppo muokata omien makutottumusten mukaan.

Pohja:
4 munaa
0,5 dl muscovadosokeria
200 g suolatonta voisulaa
100 g hasselpähkinäjauhetta
100 g mantelijauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 rl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
400 g raastettua porkkanaa

Täyte:
400 g tuorejuustoa
vaniljajauhetta
steviaa
limen mehu

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne porkkanaraasteen kanssa taikinaan. Levitä leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Sekoita täytteen aineet keskenään. Leikkaa pohja kahteen samansuuruiseen osaan ja levitä puolet täytteestä alimman pohjan päälle. Laita toinen pohjakerros täytteen päälle ja sen päälle loput täytteestä. Anna jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti