perjantai 11. marraskuuta 2011

Suklaakakkua ja vaniljajäätelöä

Jälleen kerran tein suklaakakkua, kuten arvata saattaa olen aika perso suklaalle. Tässäkin ohjeessa voi proteiinijauheen korvata vaikka jollain pähkinäjauheella. Väliin voi laittaa ihan mitä vaan hilloa, joka sopii suklaan kanssa. Pohjan voi halutessaan kostuttaa rommilla.

Tein kakulle seuraksi vaniljajäätelöä jäätelökoneella. Suosittelen omatekoista jäätelöä, koska se ei ole niin makeaa eikä peitä kakun makua. Sen kanssa sopii luonnollisesti myöskin kermavaahto.


Pohja:
4 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
200 g suolatonta voisulaa
2 dl mantelijauhetta
1 dl proteiinijauhetta
1,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
kookoshiutaleita

Täyte:
n. 1 dl omenasosetta

Kuorrutus:
170 g tummaa suklaata (Fazer Premium leivontasuklaa)
1 dl kermaa
1 rkl suolatonta voita

Voitele irtopohjavuoka (n. 20 cm) ja vuoraa kookoshiutaleilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä, jonkä jälkeen halkaise ja laita väliin omenasose. Laita kuorrutuksen aineet vesihauseeseen ja lämmitä niin kauan, että niistä tulee tasaista massaa. Anna massan hieman jäähtyä ennen kuin kuorrutat kakun, ettei se ala valua liikaa.

Vaniljajäätelö:

2,5 dl täysmaitoa
1 dl intiaanisokeria
2 munaa
4,5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljajauhetta

Lämmitä maito pienessä kattilassa. Vatkaa samalla munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää lämmin maito sekaan koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoittaen niin kauan, että se alkaa jähmettyä. Seos ei saa kiehua. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisää kerma ja vaniljajauhe koko ajan sekoittaen. Laita seos jääkaappiin vähintään 12 tunniksi ennenkuin laitat sen jäätelökoneeseen.

1 kommentti: