keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Sitruunajuustokakku

Tämä on ehdoton suosikkikakkuni, josta olen tehnyt montaa eri versiota. Sitruunat voi korvata vaikka 5 limellä, jolloin mausta tulee mielestäni parempi. Proteiinijauhe antaa pohjaan kiinteyttä ja kovuutta, jota ei yksin mantelijauhe anna. Olen myöskin laittanut kakkuun tupla-annoksen tuorejuustoa, jolloin juuston maku tulee paremmin esille ja täytteestä tulee kiinteämpi. Kakku kannattaakin tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin, jolloin kakun maut tulee paremmin esille. Lämpimänä syötäessä kakussa maistuu enimmäkseen kananmuna.


Pohja:
125 g suolatonta voita
0,5 dl intiaanisokeria
1 muna
1,5 dl mantelijauhetta
1,5 dl proteiinijauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta

Täyte:
5 munaa
1 dl intiaanisokeria
2 sitruunan mehu ja raastettut kuoret
2 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
0,5 tl vaniljajauhetta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Laita irtopohjavuuan (n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja painele taikina reunoille ja pohjalle.

Vatkaa täytteen munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja yhdistä vaahdot. Lisää vaahtoon vaniljajauhe, sitruunan mehu ja kuori ja kaada vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun olla jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti