perjantai 22. helmikuuta 2013

Laskiaispullat

Laskiaisen tienoilla kehuttiin netissä RavintoAvaimen laskiaispullia. En kuitenkaan ehtinyt laskiaisena leipomaan, mutta kokeilin ohjetta myöhemmin.

Muutin ohjetta siltä osin, että käytin suolatonta voita ja laitoin suolaa vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa. Taikina maistui silti liian suolaiselle, joten lisäsin siihen steviaa antamaan makeutta. Lisäsin myöskin ohjeeseen hieman perunakuitua. Mantelimassaankin lisäsin steviaa ja enemmän kermaa, koska muuten siitä olisi tullut liian kuivaa levitettäväksi pulliin.

Pullat ei tietenkään muistuta perinteisiä pullia, mutta hyviä niistä tuli ja kuohkeita. Mielestäni laskiaispulliin kuuluu mantelimassa, joten täytin kaikki pullat sillä. Halutessaan massan voi korvata vaikka marjasoseella.  Pullien päälle voisi myös ripotella mantelirouhetta ennen paistamista.



Pullat:
3 munaa
50 g sulatettua suolatonta voita
1 dl kuohukermaa
2 dl mantelijauhoa
2 rkl Fiberhuskia tai Psylliumia
1 rkl perunakuitua (Pofiber)
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
tl kärki suolaa
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl steviaa (NuStevia)

Kaada kerma voisulan sekaan ja sekoita munat joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seoksen joukkoon. Anna turvota muutama minuutti ja lusikoi muffinivuokiin. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Mantelimassa:
100 g mantelijauhoa
1 munanvalkuainen
2 rkl sukrinia
n. 0, 25 dl kuohukermaa
0,5 tl steviaa (NuStevia)

Sekoita aineet keskenään, kermaa lukuunottamatta. Lisää kerma vähitellen niin että massasta tulee sopivan kiinteää.

Leikkaa pullista yläosa ja kaiverra alaosaan kolo massaa varten. Laita mantelimassan päällee kermavaahtoa ja laita kansi päälle.

2 kommenttia:

  1. Hyvä ohje, juuri tein tämän ohjeen mukaan, ja nyt on pullat uunissa. Montako sulla tuli tuosta annoksesta? mulla 9kpl

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 12 kappaletta tuli tuosta annoksesta, mutta pienen kokoisia.

      Poista