lauantai 16. helmikuuta 2013

Mokkajuustokakku

Hyvä kakku kahvin ystävälle. Ohje noudattaa aikaisempien juustokakkujen ohjetta, makuna on vain kahvi ja kaakao.

Pohja:
110 g mantelijauhetta
50 g kookosjauhoa
2 rkl kaakaojauhetta
75 g sulatettua suolatonta voita
0,5 tl steviaa (NuStevia)

Täyte:
6 liivatelehteä
2 munaa
3 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
200 g kreikkalaista jogurttia
1 tl steviaa (NuStevia)
1 dl espressokahvia

Päälle:
kaakaojauhetta

Sekoita pohjan aineet keskenään ja painele irtopohjavuokaan (n. 24 cm). Laita vuoka kylmään siksi aika kun valmistat täytteen.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutikisi ja vatkaa munat vaahdoksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto, jogurtti, suurin osa kahvista ja stevia, sekä munavaahto. Kuumenna loput kahvista ja liota liivatteet joukkoon. Kaada kahvi ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi. Irrota vuoan vanne ja siivilöi kaakaojauhe kakun päälle.


1 kommentti:

  1. Ekaa kertaa kirjoittelen tänne vaikka pitkään oon lukenu sun blogia. Mahtavia reseptejä! Täytyy laittaa tämä juustokakku kokeiluun, herahti vesi kielelle.

    VastaaPoista