tiistai 24. tammikuuta 2012

Mustikkajuustokakkua ja vaniljajäätelöä

Halusin tehdä mustikoista juustokakun ja löysin Merjan leivonta ja askartelublogista reseptin, jonka tein muokkaamalla sen gluteenittomaksi. Korvasin myöskin rahkan kreikkalaisella jogurtilla.

Kakun koostumuksesta tuli oikein hyvä, mutta maku jäi jotenkin vajaaksi, koska mikään maku ei tullut siinä erityisemmin esille. Mustikan maun pystyi kyllä maistamaan, mutta ei riittävästi. Suosittelenkin käyttämään jotain muuta marjaa makua antamaan tai maustaa sitä jollain mausteella, esimerkiksi tuoreella inkiväärillä. Tein kakun seuraksi itse vaniljajäätelöä jäätelökoneella, jonka ohjeen löydät täältä.


Pohja:
100 g pehmeää suolatonta voita
0,5 dl intiaanisokeria
1 muna
2 dl mantelijauhetta
0,5 dl proteiinijauhetta
0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
250 g kreikkalaista jogurttia
200 g tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
0,5 dl perunajauhoja
0,5 tl vaniljajauhetta
2 keltuaista
2 valkuaista
1 dl intiaanisokeria
2-3 dl mustikoita
steviaa

Sekoita pehmeä voi ja sokeri ja lisää muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Laita irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja painele taikina reunoille ja pohjalle.

Sekoita keskenään jogurtti, tuorejuusto, sitruunan kuori ja mehu, perunajauhot, vaniljajauhe, keltuaiset ja puolet sokerista. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vatkauksen aikana siihen loput sokerista. Yhdistä massat ja lisää siihen mustikat ja tarvittaessa steviaa maun mukaan. Kaada täyte vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia leivinpaperi kakun päällä, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kunnolla, ennen kuin poistat vuoan. Kakku maistuu parhaimmillaan kylmänä seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti