sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Mansikkapiirakka

Marjolassa Herkutellaan -blogista löytyi mansikkapiirakan ohje. En ollut lopputulokseen täysin tyytyväinen. Pohjaan olisi saanut laittaa jotain maustetta, esimerkiksi kardemummaa, nyt se jäi hieman mauttomaksi. Täytettäkin olisi voinut tehdä tupla-annoksen. Siitä huolimatta piirakka oli kyllä ihan hyvää.


Pohja:
4 munaa
2 banaania
100 g voita sulatettuna
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl mantelijauhoa
1 dl kookosjauhoa

Täyte:
120 g ranskankermaa
0,5 tl vaniljajauhetta
2 keltuaista
steviaa (NuStevia)
n. 300 g mansikoita

Vatkaa munat kovaksi vaahdoksi ja vatkaa soseutetut banaanit joukkoon. Sekoita voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon. Kaada taikina irtopohjavuokaan (n. 24 cm) ja esipaista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

Pohjan ollessa uunissa sekoita täytteen aineet keskenään, mansikoita lukuun ottamatta. Ota pohja uunista ja asettele mansikat sen päälle ja kaada täyte mansikoiden päälle. Laita uuniin vielä 20 minuutiksi.


3 kommenttia:

  1. Asia selviää tietysti linkkaamalla linkkiä mutta varmuudeksi halusin vaan kommentoida että pohjan ohjehan on ihanasta Rakkauspiirakan nimellä olevasta Luolalaboratorion ohjeesta ♥ Eikä siis ole miun kehittämä resepti se :)
    Ettei vaan tule epäselvyyksiä reseptin
    laatijasta :)
    Kunnia siis ihanasta pohjasta kuuluu täysin
    Luolalaboratoriolle :)
    Suolaripsaus ja stevia kannattaa laittaa pohjaan alkuperäisen ohjeen mukaisesti,
    tuo makua :)
    Pohjan ohje on yks miun lempparileivonnaisista ja
    muuntuu kyllä mihin vaan, testailtu on ja paljon ♥

    Terveisin Marjolan Emäntä :)

    VastaaPoista
  2. Makua pohjaan saat esim. murskaamalla vähän cashewpähkinöitä ainesten joukkoon. Ovat pehmeitä ja siksi helppoja pienentää. Antaa kivan suolaisen maun.

    VastaaPoista