maanantai 9. huhtikuuta 2012

Toscakakku

Löysin jo aikaa sitten Karppisiskot-blogista toscakakun, jonka halusin kokeilla. Blogissa kerrottiin että pohja muistuttaisi kuohkeaa munakasta, joten lisäsin ohjeeseen proteiinijauhetta. Sitä olisi saanut laittaa vielä enemmän, koska pohja maistui vielä liikaa munalle. Mielestäni leivinjauheen määrän voisi laskea puoleen, koska kakku nousee uunissa liikaa. Kuorrute oli irtonaista, joten mielestäni se kaipaisi jotain jauhoja, jotta se sitoisi aineet yhteen, joko soija- tai kookosjauhoja.


Pohja:
6 munaa
100 g suolatonta voita
1 dl kuohukermaa
1 tl steviaa (NuStevia)
2 dl mantelijauhetta
0,5 dl proteiinijauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kuorrute:
100 g voita
100 g mantelilastuja
0,5 tl steviaa (NuStevia)

Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen kerma. Vatkaa munat vaahdoksi ja sekoita joukkoon voikerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 15 minuuttia. Sulata sillä välin kuorrutteen voi kattilassa ja sekoita siihen muut aineet. Nosta kakku uunista ja levitä kuorrute kakun pinnalle. Paista uunissa vielä 15 minuuttia. Kakun voi tarjoilla sellaisenaan tai kermavaahdon kera.


2 kommenttia:

  1. Minä tein toscakakun yllämainitulla reseptillä. Käytin hyväkseni Paakarin vinkit eli tein pohjan 5 munalla ja laitoin 1 dl psylliumia, ei maistunut munalta. Päälliseen lisäsin ehkä 1/4 desin soijajauhoja. Makeutusaineena käytin sekä pohjassa että päällisessä Canderel-jauhoa. Kakusta tuli vallan erinomainen!

    VastaaPoista