Tällä kertaa tein omenapiirakkaa. Proteiinijauheen voi korvata manteli- tai hasselpähkinäjauheella. Omenoiden päälle voi halutessaan laittaa noin 2 dl kreikkalaista jogurttia, johon on sekoitettu yksi muna ja maustettu se kanelilla, vaniljajauheella ja sokerilla/hunajalla. Piirakkaa täytyy tällöin paistaa hieman kauemmin. Jos haluaa pohjasta kuohkeamman, lisää kuivien aineiden joukkoon 1 tl leivinjauhetta.
Pohja:
125 g suolatonta voita
0,5 dl intiaanisokeria
1 muna
1,5 dl mantelijauhetta
1,5 dl proteiinijauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
Päälle:
omenalohkoja
kanelia
sokeria
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa muna vaahdon sekaan ja lopuksi sekoita kuivat aineet taikinaan. Painele taikina voideltuun vuokaan (halkaisija n. 26 cm). Käytin itse irtopohjavuokaa. Lado omenalohkot ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Paista 175 asteessa n. 20 min. Itse pidin kauemmin ja siitä tuli hieman kuivavahko.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti