keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Omenapiirakka

Tällä kertaa tein omenapiirakkaa. Proteiinijauheen voi korvata manteli- tai hasselpähkinäjauheella. Omenoiden päälle voi halutessaan laittaa noin 2 dl kreikkalaista jogurttia, johon on sekoitettu yksi muna ja maustettu se kanelilla, vaniljajauheella ja sokerilla/hunajalla. Piirakkaa täytyy tällöin paistaa hieman kauemmin. Jos haluaa pohjasta kuohkeamman, lisää kuivien aineiden joukkoon 1 tl leivinjauhetta.



Pohja:
125 g suolatonta voita
1 muna
1,5 dl mantelijauhetta

Päälle:
omenalohkoja
kanelia
sokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa muna vaahdon sekaan ja lopuksi sekoita kuivat aineet taikinaan. Painele taikina voideltuun vuokaan (halkaisija n. 26 cm). Käytin itse irtopohjavuokaa. Lado omenalohkot ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Paista 175 asteessa n. 20 min. Itse pidin kauemmin ja siitä tuli hieman kuivavahko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti