sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Mustaherukka-vaniljapiiras

Löysin Onnelin pikku keittiö -blogista mustaherukka-vaniljapiiraan, joka näytti herkulliselta. Tätäkin ohjetta tarvitsi hieman muokata, koska siinä käytettiin vehnäjauhoja ja paljon sokeria.

Vaniljakreemimistä tuli niin hyvää, että sen olisi tehnyt mieli syödä sinänsä. Mietinkin piirakkaa syödessä, että siitä olisi voinut tulla parempaa, jollei kreemiä olisi laittanut uuniin ollenkaan vaan laittanut sen päälle vasta tarjoiluvaiheessa.


Pohja:
100 g pehmeää suolatonta voita
1 muna
0,5 tl steviaa (NuSteviaa)
2 dl mantelijauhoa
1 dl proteiinijauhetta

Vaniljakreemi:
3 dl kuohukermaa
2 dl täysmaitoa
2 keltuaista
3 rkl maissitärkkelystä
0,5 tl vaniljajauhetta
1 tl steviaa (NuStevia)

Päälle:
200g mustaherukkaa

Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi ja lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita hyvin voivaahdon joukkoon. Painele taikina irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle ja muutaman sentin reunoille.

Laita kreemin aineet kattilaan, steviaa lukuunottamatta. Keitä miedolla lämmöllä paksuksi kreemiksi ja mausta stevialla. Kaada kreemi pohjan päälle ja herukat kreemin päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia.


6 kommenttia:

  1. Kuulostaa jälleen kerran aivan hurmaavan ihanalta!

    VastaaPoista
  2. Voisiko maissitärkkelyksen korvata esim. psylliumilla tai kookosjauhoilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ainakaan kookosjauhoilla, maissitärkkelyksen on tarkoitus suurustaa kreemi.

      Poista
  3. Moikka! Nyt on pakko kysäistä, että mitäkö tämä proteiinijauhe on/mistä päin kauppojen hyllyiltä löytyy? Onko kyse treenaajille tarkoitetuista tuotteista vai..? Onkohan sitä mahdollista suoraan korvata jollain muulla vähähiilarisella/viljattomalla?

    Olen innostunut kovin tähän sokerittomaan/viljattomaan leivontaan, ja sun blogihan on täynnä juuri sellaisia reseptejä mitä etsinkin. Erittäin tervetullut blogilöydös siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Itse käytän heraproteiinia, koska se on paremman makuista kuin soijaproteiini. Olen ostanut sitä urheiluravinne- ja luontaistuotekaupoista. Ainakin joissain K-kaupoissa on näkynyt leivontaproteiinia, joka on Yesdelin hyllyssä.

      Sitä saa myöskin tilattu verkkokaupasta:
      http://yesdeli.fi/tuotteet/vahahiilihydraattinen-leivonta/vahahiilihydraattinen-bake-pro-leivontaproteiini-gluteeniton.html

      Poista
  4. Upean näköinen piiras! Blogistasi löytyi heti kasapäin kokeilun arvoisia reseptejä, joten jäin lukijaksesi! :)

    http://www.suussasulavaarakkautta.fi/

    VastaaPoista