keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Mascarpone-limekakku

Pitkästä aikaa olen tehnyt sellaista jonka voi tännekkin laittaa. Tein pehmeätäytteistä limekakkua.



Pohja:
2 munaa
0,5 dl intiaanisokeria
0,5 dl kookosjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 liivatelehteä
250g mascarponea
2,5 dl kuohukermaa
2 limen raastettu kuori ja mehu
0,5 tl vaniljajauhetta
1 tl steviaa (NuStevia)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi koko ajan sekoittaen. Taputtele taikina voidellun irtopohjavuoan (n. 20 cm) pohjalle ja paista 200 asteessa noin 7 minuuttia tai kunnes pohja on hieman ruskistunut. Anna pohjan jäähtyä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Irroita pohja ja laita se tarjoilulautaselle. Laita puhdistettu vuoan vanne pohjan päälle ja vuoraa se leivinpaperilla. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita mascarpone, vaniljajauhe, stevia, limen kuori ja mehu joukkoon. Sulata liivatteet kuumaan vesitilkaan ja kaada täytteen sekaan koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään.

5 kommenttia:

  1. Voikos tuon intiaanisokerin korvata tavallisella sokrula? Kun ei ole tuota, eikä steviaa.
    Oliko hyvvää ;) näyttää hyvälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi korvata. Hyvää siitä tuli, ihanan pehmeetä.

      Poista
  2. Minä taas kyselisin tuosta steviasta, että osaisitko neuvoa minkä verran sitä kannattaisi laittaa, jos on puhdasta steviajauhetta? :) Itselläni löytyy vain sitä kaapista, Punnitse&Säästä kaupasta ostettua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea sanoa kun en ole käyttänyt. Itse yleensä teen niin että lisään pikkasen ja maistelen välillä, sehän siinä on parasta :P

      Poista
  3. Varhmaan hyvvää. Nam.

    VastaaPoista