perjantai 3. elokuuta 2012

Tyrnirahkakakku

Testasin uutta pohjaa juustokakulle, koska en ole ollut tyytyväinen käyttämääni mantelipohjaan. Uudesta pohjasta tuli pehmeämpi, muistuttaa enemmän vehnäjauhopohjaa ja on maultaan miedompi. Mielestäni tyrni sopii hyydykekakkuihin hyvin, mutta kaikki eivät varmaankaan pidä tyrnin mausta. Olen tehnyt tyrnijuustokakun ennenkin ja täyte eroaa aikaisemmasta siltä osin, että olen lisännyt siihen rahkaa.



Pohja:
120 g mantelijauhetta
50 g kookosjauhoa
75 g suolatonta voita
0,5 tl steviaa (NuStevia)

Täyte:
6 liivatelehteä
2 munaa
2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
250 g maitorhakaa
1 tl steviaa (NuStevia)
0,5 tl vaniljajauhetta
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
0,5 dl tyrnimehua

Kuorrute:
4 liivatelehteä
0,5 dl tyrnimehua
1 dl vettä
1 tl steviaa (NuStevia)

Laita irtopohjavuoan vanne tarjoilulautaselle ja vuoraa vanne leivinpaperilla. Sulata voi ja anna sen jähtyä. Sekoita voisulaan kuivat aineet tasaiseksi massaksi ja taputtele tarjoilulautaselle.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Vatkaa munat vaahdoksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon tuorejuusto, rahka, stevia, vaniljajauhe, tyrnimehu, sitruunan kuori ja mehu, sekä lopuksi munavaahto. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita se ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään noin kolmeksi tunniksi hyytymään.

Laita kuorrutteen liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Sekoita veteen tyrnimehu ja stevia. Liota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita ne tynimehun joukkoon. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä noin tunti.


4 kommenttia:

  1. Oih mikä herkku :)
    Suosikkeihin odottamaan oikeaa hetkeä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeiltu ja linkitetty tänne :)
      Maut hienosti balanssissa :)

      Poista
  2. Tosi herkullisen näkönen, niin ja tietysti jo syöty;)

    VastaaPoista