sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Luumumutakakku

Pirkassa (11/2012) oli hyvä ohje luumumutakakusta. Laitoin suklaata vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa, koska en käyttänyt taloussuklaata ja lisäsin samalla voin määrää. Kakusta tuli mieleen joulu ja siitä saa vieläkin jouluisamman maustamalla sen esimerkiksi piparkakun mausteilla.



150 g kuivattuja luumuja
0,75 dl sherryä
150 g suolatonta voita
100 g tummaa suklaata (70%)
4 munaa
2 rkl intiaanisokeria
100 g mantelijauhetta
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta

Paloittele luumut ja laita ne kattilaan sherryn kanssa. Keitä luumuja noin 5-10 minuuttia ja soseuta sen jälkeen sauvasekoittimella. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon suklaa paloina. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita luumusose ja suklaavoi keskenään ja kaada ne sen jälkeen munavaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada seos voideltuun irtopohjavuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia.

9 kommenttia:

  1. Oi mikä herkku! Sinulla on ihana blogi - löysin tänne etsiresepti.fi kautta. Low.Carb-ruokavalio tuottaa tuloksia, mutta on haastavaa kaltaiselleni jauhopeukalolle ... hienoa että voin hakea blogistasi monenlaisia karppiherkkuja!
    Nina

    VastaaPoista
  2. Herkullisen olonen! Millähän ton sherryn vois korvata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Senhän voi korvata vaikka konjakilla tai rommilla, jollei niitäkään löydy niin ihan perus vesikin käy. Ei sen tarvii olla niin viimesen päälle. :)

      Poista
  3. Tein tuota siitä Pirkan lehdestä silloin kun se ilmestyi, hyvää tuli. Appelsiinimehulla keitin luumut, ihan vesikin olis käynyt. Pitäskin tehdä uudestaa...

    VastaaPoista
  4. Keitinvesi/sherry ilmeisesti käytetään taikinaan? Eli ei kaadeta pois? Vaikuttaa hyvin kokeilemisen arvoiselta reseptiltä. :) Mutakakkuhan on aina herkkua, joten miksei jouluversio!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei kaadeta pois. Suurin osa siitä on imeytynyt luumuihin.

      Poista
  5. Nam nam, pakko kokeilla. Perunajauholle vaan pitäs keksiä joku korvike kun ei meiltä löydy eikä viitsisi yhden rkl:n takia ostaakaan. Tässä se kuitenkin varmaan pitää kakkua vähän kasassa että jos jättää pois niin koostumus voi olla vähän hankala :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se perunajauho minun mielestä mikään välttämätön ole. Uskoisin että se pysyy kasassa muutenkin.

      Poista
  6. Toimii näin ilman perunajauhoakin ihan mainiosti, ja omppumehu korvasi viunat - sherry tosin kruunaa varmastikin maun... Oikein hyvää oli näinkin tosin =)

    150 g kuivattuja luumuja
    tilkkanen omenamehua
    150 g voita
    100 g tummaa suklaata (70%)
    4 munaa
    2 rkl Karppitomusokeria
    100 g mantelijauhetta
    1 tl leivinjauhetta
    ripaus vaniljajauhetta

    VastaaPoista