perjantai 5. syyskuuta 2014

Omena-mascarponekakku

Jälleen kerran löysin Marjolassa Herkutellaan -blogista hyvännäköisen kakun. Tein ohjeen tuplana, koska halusin tehdä sen isompaan vuokaan. Ohjeessani korvasin sukrinin stevialla ja pekaanipähkinät korvasin mantelilastuilla, koska pähkinöitä ei sattunut kaapista löytymään. Alkuperäisessä ohjeessa pohjan päälle käskettiin laittaa omenaa ohuina siivuina, mutta laitoin kuitenkin omenasiivujen sijaan raastetta, koska kakku oli tällöin helpompi leikata ja syödä. Kakku oli oikein hyvää ja pekaanipähkinöillä tehtynä olisi varmaankin vielä parempaa.



Pohja:
100 g voisulaa
4 munaa
n. 50 g mascarponea
4 omenaa raastettuna
1,5 dl kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajeuhetta
steviaa
kanelia

Täyte:
450 g mascarponea
2 dl kuohukermaa
2 munaa
1 sitruunan mehu
steviaa

Kuorrute:
2 dl kuohukermaa
40 g voita
2 rkl intiaanisokeria
100 g mantelilastuja

Sekoita puolet omenaraasteesta ja loput pohjan aineksista keskenään, kanelia lukuunottamatta. Kaada taikina irtopohjavuokaan (n. 24 cm). Painele loput omenaraasteesta pohjan päälle ja sirottele kanelia raasteen päälle. Paista uunissa noin 15 minuuttia 180 asteessa.

Samalla kun pohja on uunissa valmista täyte sekoittamalla aineet keskenään. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja laita takaisin uuniin noin 40 minuutiksi. Jäähdytä kakku.

Sekoita kuorrutteen aineet kattilaan ja anna hiljalleen kiehua noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.


1 kommentti:

  1. Ompa hyvän näkönen. Ja varhmaan hyvän makunenki.

    VastaaPoista