perjantai 1. elokuuta 2014

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Tämän kesän mustikoista.



Pohja:
2 dl kuorellisia manteleita
1 dl mantelijauhoja
1 dl rusinoita
2 rkl kookosöljyä
ripaus suolaa

Täyte:
8 liivatelehteä
2,5 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
4 dl mustikkasurvosta
15 g kaakaovoita sulatettuna
1 sitruunan mehu
1 tl steviaa
1 tl vaniljajauhetta
2 munaa

Laita pohjan aineet tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma ja munat eri kulhoissa vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon muut aineet ja lopuksi munavaahto. Liota liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.


2 kommenttia:

  1. Miten kauan tämä säilyy jääkaapissa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutaman päivän, riippuu olosuhteista.

      Poista