sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kurpitsa-juustokakku

Kurpitsaa tuli sen verran runsaasti, että sitä täytyi kakkuunkin laittaa. Kurpitsan maku on sen verran mieto, että se ei juurikaan maistu. Vähemmän hiilihydraatteja haluava voi korvata vaahterasiirapin jollain muulla makeutuksella.



Pohja:
4 munaa
2 rkl intiaanisokeria
1 dl kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljajauhetta
ripaus suolaa

Täyte:
n. 5 dl kurpitsasosetta
6 liivatelehteä
1 sitruunan mehu
1 tl vaniljajauhetta
0,5 dl vaahterasiirappia
400 g tuorejuustoa
0,5 dl kuohukermaa
2 munan keltuaista
1 tl jauhettua inkivääriä
2 tl kanelia
2 munan valkuaista vaahdotettuna

Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet siivilän läpi koko ajan sekoittaen. Kaada taikina irtopohjavuokaan (n. 24 cm) ja paista uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna pohjan jäätyä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Sekoita liotetut liivatteet kuuman kurpitsasoseen sekaan. Mausta sose sitruunanmehulla, vaniljajauheella ja vaahterasiirapilla ja anna hetki jäähtyä. Kaada soseesta noin 1-2 dl pohjan päälle ja laita vuoka takaisin kylmään. Sekoita jäljellä olevaan soseeseen muut aineet, valkuaisvaahto lopuksi varovasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti