lauantai 23. maaliskuuta 2013

Ei uskoisi karppikakuksi

Karppisiskojen blogista löytyi herkullisen näköinen kakku. Alkuperäinen ohje on Annika Rognebyn Leivo arkeen ja juhlaan -keittokirjasta. Korvasin ohjeesta 2 dl karppisokeria kahdella ruokalusikallisella intiaanisokeria, koska en kaivannut niin paljoa makeutta ja intiaanisokeri liukenee paremmin munavaahtoon. Tein myöskin kuorruutteen kreikkalaisesta jogurtista, mutta laitoin sitä tupla määrän. Mielestäni jogurtti sopii paremmin kuorrutteeseen kuin kerma, sen happamuus antaa syvyyttä sen makuun.


Pohja:
150 g tummaa suklaata (70%)
150 g suolatonta voita
3 munaa
2 rkl intiaanisokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 dl mantelijauhoa

Kuorrute:
2 dl kreikkalaista jogurttia
100 g tummaa suklaata 70 %

Sulata voi ja pilko suklaa voisulan sekaan. Pidä levy pienellä lämmöllä ja hämmennä kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mantelijauheeseen vaniljajauhe. Sekoita suklaaseos ja kuivat aineet varovasti nostellen munavaahtoon. Kaada taikina irtopohjavuokaan (n. 20 cm) ja paita 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Jätin kakun keskeltä hieman löysäksi.

Pohjan jäähdyttyä valmista kuorrute. Sulata suklaa vesihauteessa. Anna suklaan hieman jäähtyä ennenkuin sekoitat jogurtin joukkoon. Irrota pohja vuoasta ja levitä kuorrute sen päälle. Koristele kakku vaikka paahdetuilla mantelin paloilla.

8 kommenttia:

  1. Tää on kyllä niin helpon tuntuinen ohje, jotta pakko tehdä. Aika isolta tuntuiskin laittaa 2 dl karppisokeria tuohon. Minusta se kun maistuu vielä jollekin omituiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kakun teko tuosta paljo helpommaks voi mennä :)
      Olen samaa mieltä tuosta karppisokerista, sen takia en sitä paljoa käytäkkään.

      Poista
  2. Tätä tullaan kyllä tekemään meillä! :p

    VastaaPoista
  3. Nyt herahti vesi kielelle! Aivan ihanannäköinen kakkupala!

    VastaaPoista
  4. Onnistuiskohan stevialla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus laittanut steviaa munien sekaan ja se minun mielestä esti munien vahtoontumisen. Olen joskus tehnyt niin että vatkaan pelkät munat vaahdoksi ja lisännyt makeutuksen jauhojen kanssa. Tällöin täytyy vatkata munia huomattavasti kauemmin, kuin sokerin kanssa.

      Poista
  5. Oli hyvää! Tein vähän omanlaisen version kahdelle hengelle pieniin uunivuokiin. Käytin ainesosista 1/3 ja intiaanisokerin ja vaniljajueen sijasta vaniljan makuista nestemäistä steviaa ja mantelijauhojen sijasta kookosjauhetta.

    VastaaPoista