torstai 12. tammikuuta 2012

Punaherukkajuustokakku

Olen nyt ihastunut näihin hyytelöjuustokakkuihin, niitä pystyy helposti muokkaamaan erilaisiksi ja ne on helppo tehdä, eikä tarvitse lämmittää uunia. Halusin kokeilla punaherukkaa, koska niitä oli pakastimessa ja en ole niitä ennen käyttänyt leivonnassa.

Kakun kuorrute ei hyytynyt kunnolla, joten intiaanisokeri kannattaakin korvata hyytelösokerilla tai laittaa enemmän liivatetta. Kakusta tuli marjainen ja hieman hapan, joidenkin makuun varmasti liiankin hapan, jolloin kannattaakin laittaa sokeria enemmän kuorrutteeseen. Siemenet sai helposti poistettua painemalla marjat lusikalla siivilän läpi.


Pohja:
150 g mantelirouhetta
60 g mantelijauhetta
75 g sulatettua suolatonta voita
steviaa

Täyte:
3 liivatelehteä
2,5 dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa
0,5 dl intiaanisokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
steviaa

Kuorrute:
4 dl pakastettua punaherukkaa
3 liivatelehteä
2 rkl intiaanisokeria
steviaa

Laita irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi. Sekoita pohjan aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja taputtele vuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri, vaniljajauhe ja sitruunan kuori. Lisää liivatteet kuumennettuun sitruunan mehuun ja sekoita täytteeseen. Lisää vielä maun mukaan steviaa. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita kylmään muutamaksi tunniksi hyytymään.

Laita kuorrutteen liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kiehauta marjat kattilassa pehmeiksi. Kaada marjat siivilän läpi toiseen kattilaan ja painele lusikalla ne sihdin läpi, niin että siemenet jää sihtiin. Sekoita joukkoon sokeri ja stevia. Lisää liivatteet vielä kuumaan herukkasoseeseen ja kaada kuorrute kakun päälle. Laita kakku kylmään vähintään tunniksi. Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri, että reuna irtoaa ja poista vuoka.

1 kommentti:

  1. Taas on NIIN hyvän näkönen ja varmaan makunenkin.
    Juustokakut on minun herkkua.

    VastaaPoista