perjantai 14. maaliskuuta 2014

Banaanisuklaakakku

Tällä kertaa vuorossa on yksi versio suklaakakusta. Kakusta tuli erittäin mehevä ja päämakuna taisi olla enemmän banaani kuin suklaa.



5 munaa
2 rkl intiaanisokeria
1,5 banaania
100 g tummaa suklaata (81%)
200 g voita
25 g kaakaovoita
25 g kookosöljyä
1 dl mahtelijauhoa

Sulata suklaa ja rasvat vesihauteessa ja anna jähtyä. Soseuta banaani ja lisää suklaan sekaan. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja sekoita suklaabanaaniseos ja mantelijauho joukkoon. Nostele valkuiaisvaahto taikinaan ja kaada irtopohjavuokaan (n. 24 cm) ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti kermavaahdon kera.


1 kommentti:

  1. Hyvältä kuulostaa, että bansku maistuu enemmän ko suklaa :)

    VastaaPoista