sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kesäkurpitsakakku

Muutama vuosi sitten löysin jostain lehdestä kesäkurpitsakakun ohjeen, jota olen tehnyt useamman kerran pienin muutoksin. Nyt kun kesäkurpitsasta alkoi saada satoa, niin oli aika kaivaa ohje arkistosta ja tällä kertaa tein siihen porkkanakakun kuorrutteen, mutta kakku on hyvä kahvikakku ilman kuorrutettakin. Kakku oli paljon parempaa kuin muistinkaan, se suorastaan suli suussa, eikä syödessä arvaisi siinä olevan kesäkurpitsaa.

Pohjassa voi käyttää mitä tahansa jauhoja ja muitakin mausteita, esim. inkivääriä. Tässä ohjeessa käyttämäni kookosjauhon määrä sitoo kosteutta niin paljon, että lisäsin voin määrää 100 grammalla. Alkuperäisessä ohjeessa voin määrä oli 150 grammaa.



Pohja:
3 munaa
2 rkl intiaanisokeria
300 g raastettua kesäkurpitsaa
250 g sulatettua suolatonta voita
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 dl kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
1,5 dl mantelijauhetta
1,5 dl kookosjauhoa
0,5 dl tattarijauhoa
0,5 dl soijajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 rkl kanelia
2 tl kaardemummaa
2 tl steviaa (NuStevia)
2 dl mantelirouhetta
kookoshiutaleita

Kuorrute:
400 g tuorejuustoa
1 sitruunan mehu
1 dl kuohukermaa
0,5 tl vaniljajauhetta
0,5 tl steviaa (NuStevia)

Päälle:
paahdettua mantelirouhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon kesäkurpitsa, voisula, jogurtti, sitruunan mehu ja kuori. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla vuorattuun vuokaan (24 cm). Paista 175 asteessa noin tunti. Anna pohjan jähtyä.

Vatkaa tuorejuustoon sitruunan mehu ja kerma. Mausta täyte vaniljalla ja stevialla. Kuorruta pohja ja anna olla jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.


4 kommenttia:

  1. Nam, miten ihanalta kuulostaakin! Pitääkin tehdä kesäkurpitsakakkua päivänä eräänä.

    Hehkutan kesäkurpitsaa ihan kaikkialla ;) mutta se vaan toimii niin monessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä :)
      Harmi vain, kun tänä kesänä ne eivät ole kovin hyvin menestyneet.

      Poista
  2. Kiitos taas ohjeesta, kyllä sitä pitää kokeilla, kunhan kerkiää. Meillä näyttäs tulevan taas nuita kesäkurpitsoita ylikin oman tarpeen. En ole osannut niitä vielä käyttää leivonnassa. Jospa nyt ;)

    VastaaPoista
  3. Tämä oli muuten tosi hyvää, mutta aivan liian rasvaista. Harvoin mistään sanon, että liian rasvaista, mutta tästä tuli melkein vähän ällö olo :D Ehkä semmoinen 150g voita olisi hyvä määrä.

    VastaaPoista