torstai 21. kesäkuuta 2012

Raparperipiirakka

Raparperit oli parhaimmillaan ja mikäpä sen parempaa kuin raparperipiirakka kermavaandon kera. Piirakasta tuli niin hyvää, että tein toisen heti kun ensimmäinen oli syöty. Paistoin toiseen piirakkaan raparperejä voissa ja ripottelin päälle hieman intiaanisokeria, jollon raparpereistä tuli pehmeämpiä.

En käyttänyt pohjassa ollenkaan sokeria, joten voi ei vatkaannu ja muna ei sekoitu kunnolla voihin, mutta se ei vaikuta lopputulokseen. Täytteeseen laitoin kookosjauhoja sitomaan ylimääräisen nesteen.


Pohja:
125 g suolatonta voita
1 muna
2 dl mantelijauhetta
1 dl kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl steviaa (NuStevia)

Täyte:
0,5 l raparperin paloja
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 muna
1 tl vaniljajauhetta
1 tl steviaa (NuStevia)
0,5 dl kookosjauhoja

Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Vatkaa muna sekaan ja sekoita yhdistetyt kuivat aineet taikinaan. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (24 cm).

Laita pilkotut raparperit pieneen vesitilkkaan likoamaan hetkeksi. Lisää loput aineet sekaan ja kaada pohjan päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja tarjoile kermavaahdon tai jäätelön kera.


2 kommenttia:

  1. Loistava ohje!
    Käytin sukrinia makeutukseen ja paistoin raparperit voissa.
    Todella maukasta. Piirakka hävisi hetkessä :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin leivoin version tästä, tuli kyllä todella hyvää! Paistelin raparperejä, maustoin kanelilla ja makeutukseen käytin erytritolia, kookosjauhoa en täytteeseen laittanut.
    Kiitos reseptistä. :)

    VastaaPoista