lauantai 19. marraskuuta 2011

Mustikkakakku

Teki mieli jotain hyvää, joten tällä kertaa tein hyydykekakun, jonka täyte on helppo ja nopea tehdä. Pakastimessa oli jo valmiina kakkupohja, joka on sama kuin karppitäytekakussa. Kakusta tuli ihanan raikas ja sitruuna antoi siihen hivenen hapokkuutta. Valmistin mustikkasoseen itse keittämällä pakastemustikoita.


Pohja:
4 munaa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl kuohukermaa
0,5 dl intiaanisokeria
500 g turkkilaista jogurttia
4 dl mustikkasosetta
1 sitruunan mehu ja kuori
0,5 tl vaniljajauhetta
steviaa
7 liivatelehteä

Laita irtopohjavuuan (n. 24 cm) pohjalle leivin paperi ja voitele vuoka. Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Laita liivatteet likoamaan noin 5 minuutiksi kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen sokeri, jogurtti, mustikkasose, sitruunan kuori, vanilja ja stevia. Lämmitä sitruunan mehu ja laita siihen liotetut liivatelehdet. Kaada mehu ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Halkaise pohja. Laita alaosa irtopohjavuuan pohjalle, jossa on uusi leivinpaperi. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Laita toinen pohjakerros täytteen päälle ja sen päälle loput täytteestä. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

1 kommentti:

  1. Paakari on taas tehny herkkuja. Herkullisen näkönen, nam..

    VastaaPoista