sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Tumma suklaakakku sitruunakermavaahdolla

Ensimmäinen merkintä blogissani on suklaakakku sitruunakermavaahdon kera. Olen muokannut ohjeen Risentan ohjeesta. Kakku on erittäin helppo tehdä, mutta varo paistamasta sitä liian kauan, ettei se kuivu liikaa. Kuvassa näkyvä kakku on tehty tupla-annoksella, josta syystä se on korkeampi, kuin ohjeesta tuleva.

Pohja:
2 munaa
vajaa 1 dl intiaanisokeria
100 g suolatonta voita
0,5 dl proteiinijauhetta
0,5 dl mantelijauhetta
1 dl kaakaojauhetta
vaniljajauhetta
kookoshiutaleita

Vaahto:
kuohukermaa
vaniljajauhetta
raastetun sitruunan kuori
steviaa

Voitele kakkuvuoka (n. 20 cm) voilla ja jauhota kookoshiutaleilla. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula joukkoon. Sekoita proteiini-, manteli-, vaniljajauhe ja kaakao keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon mausteet makusi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti